Kinesist in Evergem voor kinesitherapie, sportkinesitherapie en (schouder)revalidatie

Kinesitherapie Evergem

Kinesitherapie Evergem is de praktijk van kinesist René Scheltens en richt zich vooral op de behandeling van lichamelijke klachten. Je kunt hier terecht voor algemene kinesitherapie, sportkinesitherapie en revalidatie. Ook is kinesitherapie Evergem aangesloten bij het Schoudernetwerk Vlaanderen.


Wanneer de lichamelijke klachten deels stressgerelateerd zijn, is er een goede samenwerking met Sofie De Lille, relaxatie kinesitherapeute.

Kinesitherapie Evergem

Een kort woordje uitleg:

Welkom bij kinesitherapie Evergem, praktijk voor kinesitherapie, sportkinesitherapie, revalidatie en sportrevalidatie en schouderkinesitherapie. De praktijk werd opgericht door kinesist René Scheltens en je bent er verzekerd van een professionele, persoonlijke aanpak van allerhande lichamelijke klachten.
Vanwege zijn interesse in het menselijk lichaam, het bewegen en de wens om mensen te helpen, heeft hij gekozen voor het beroep van kinesitherapeut. Ondertussen werkt hij al heel wat jaren en heeft hij zo de nodige ervaring opgedaan in onderzoek en behandeling van uiteenlopende aandoeningen en kwetsuren.

Mensen van alle leeftijden zijn welkom. Denk bijvoorbeeld aan klachten gerelateerd aan het groeiende kinderlichaam, blessures ontstaan door een verkeerde werkhouding of door sport, of voor de revalidatie na het plaatsen van een knieprothese. Samen zullen we bespreken hoe de therapie in jouw specifieke geval er het beste uit kan zien.

Na het volgen van de specialisatie sportkinesitherapie en na bijna tien jaar als kinesist in een grote sportpraktijk te hebben gewerkt waar onder andere ook de spelers van KAA Gent in behandeling komen, werd ook veel kennis opgedaan in het behandelen van sportblessures. Daar werd duidelijk dat een actieve aanpak het lichaam het best helpt met het herstel en recidieven helpt te voorkomen.

Sinds 2017 is René Scheltens aangesloten bij het Schoudernetwerk Vlaanderen. Kijk voor meer informatie over het SNV op deze pagina.

René Scheltens
René Scheltens

Bereikbaarheid

De praktijk bevindt zich in een doodlopend gedeelte van de Weidestraat in Evergem. Er zijn vóór het gebouw parkeerplaatsen voorzien.
Er zijn geen trapjes of drempels, rolstoelgebruikers kunnen gemakkelijk binnen.
Diverse buslijnen richting Gent, Eeklo, Zelzate en Assenede bedienen Evergem. De halte Evergem Koestraat (lijnen 52, 53, 54 en 55) ligt op 5 minuten wandelen van de praktijk. Vanaf het tramstation Evergem Brielken (lijn 1) is het 16 minuten wandelen. Er is ook een treinstation.

Wanneer je de praktijk zoekt op de kaart, gebruik dan deze link om hem te vinden op Google Maps.

Toegang

Tarieven kinesitherapie

Sinds 2024 zijn de kinesisten in de praktijk van Kinesitherapie Evergem terug geconventioneerd. De tarieven zoals bepaald door het RIZIV worden gehanteerd. Kijk hier voor de exacte tarieven.

Kan je een keer niet komen? Gelieve dan minstens 24 uur op voorhand af te bellen zodat we de vrijgekomen plaats voor iemand anders kunnen gebruiken. Anders kan de behandeling toch aangerekend worden.

Hoe kan ik je helpen?

Kinesitherapie

Algemene lichamelijke klachten zoals rug- of nekklachten

Sportkinesitherapie

Blessure door sport of wens om prestaties te verbeteren

Revalidatie

Revalideren na een operatie of ivm een neurologische aandoening

Schoudernetwerk

Klachten gerelateerd aan de schouder of de schoudergordel

Wil je een afspraak?

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je een afspraak, of wil je graag nog meer informatie?
Het gemakkelijkste is om even te bellen of een berichtje te sturen via het contactformulier op de website. De contactgegevens vind je op de contact-pagina.