Kinesitherapie Evergem

Kinesitherapie

Heb je een lichamelijke klacht of ben je geopereerd?

Kinesitherapie

Kinesitherapie is de laatste jaren uitgegroeid tot een erg wetenschappelijk onderbouwde manier van behandelen. Als ervaren kinesitherapeut kan ik je helpen bij jouw lichamelijke klacht. Mijn doel zal altijd zijn om je zo goed mogelijk van je klacht af te helpen. Via bijscholingen en door het lezen van vakliteratuur over kinesitherapie houd ik mij zoveel mogelijk op de hoogte van de hedendaagse kennis over de Evidence-based medicine (wetenschappelijk bewezen effectiviteit van behandelen). Omdat kinesitherapie een beroep is met veel praktische vaardigheden wordt er ook vaak gesproken over Evidence-based practice. Met Evidence-based practice wordt bedoeld: het proces waarin een professional besluiten neemt op grond van de beste onderzoeksresultaten, ervaring, de voorkeur van de patiënt/cliënt en de beschikbare hulpmiddelen.

Kinesitherapie
(sport)kinesitherapie met Legpress

Behandelwijze

Door het volgen van extra opleidingen en cursussen en door kruisbestuiving met collega’s maak ik gebruik van verschillende manuele en soft tissue technieken uit de kinesitherapie, manuele therapie, fasciatherapie en osteopathie. Afhankelijk van de klacht worden tijdens de behandeling manuele technieken uitgevoerd of zal er gekozen worden voor een meer actief herstel met oefeningen. Vaak zal een combinatie van manuele technieken en oefeningen worden geadviseerd.

Voor een kinesist in Evergem die tijd maakt voor jouw klacht, ben je bij Kinesitherapie Evergem aan het juiste adres. Behandelingen duren een half uur. Wanneer nodig kan er ook buiten het behandelmoment nog actief gewerkt worden aan het herstel in de oefenruimtes van de praktijk.

Kijk voor meer informatie over revalideren na een operatie even op de pagina over revalidatie.

Behandeldoel bij kinesitherapie

Bij Kinesitherapie Evergem zal het doel altijd zijn om je niet alleen zo goed mogelijk van je klacht af te helpen, maar ook om er naar te streven dat de klachten niet meer terugkomen. De focus van de behandeling ligt dus niet alleen op de pijn maar op het mechanisme dat de pijn veroorzaakt. Daarom dat de combinatie van manuele technieken en oefentherapie vaak goed helpt: het lichaam wordt “los” gemaakt, daarna wordt aangeleerd hoe het die mobiliteit weer moet gebruiken. Een disbalans in spierkracht wordt opgezocht (microFET krachtmeting) en verholpen door de te zwakke spieren te trainen.

Zoeken naar een correcte werkhouding, training in lichaamsbesef, rugscholing, ergonomie en advies over een bijpassende actieve levensstijl horen ook bij kinesitherapie en vervolledigen de behandelingen. Zij zullen zorgen dat de klachten niet gemakkelijk terugkomen.

Kinesitherapie / Oefentherapie

Wil je een afspraak?

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je een afspraak, of wil je graag nog meer informatie?
Het gemakkelijkste is om even te bellen of een berichtje te sturen via het contactformulier op de website. De contactgegevens vind je op de contact-pagina.