Kinesitherapie Evergem

Sportkinesitherapie

Heb je een sportblessure of wil je werken aan blessurepreventie, prestatieverbetering of personal training?

Sportkinesitherapie

Met sportkinesitherapie behandelen we zowel acute sportblessures aan b.v. de enkel of knie, als chronische overbelastingsletsels aan pezen of gewrichten. Vanwege de jarenlange ervaring als sportkinesist bij sporters van alle niveaus kunnen wij je helpen met het herstel van je blessure. Zo is er bijvoorbeeld veel ervaring in de behandeling van sportgerelateerde knieklachten. Ook voor blessurepreventie of prestatieverbetering kan je bij Kinesitherapie Evergem terecht. Door het blijven volgen van cursussen en bijscholingen is het arsenaal aan oefeningen en therapievormen ondertussen behoorlijk groot geworden.
Ben je geopereerd aan een sportblessure? Kijk dan even op de pagina over Sportrevalidatie.

Sportkinesitherapie met legpress
Sportkinesitherapie

De kinepraktijk van Kinesitherapie Evergem is uitgerust met professionele apparatuur waarmee bijna alle denkbare spieren in het menselijk lichaam effectief getraind kunnen worden. Met hulp van een krachtmeter (microFET) kan gemakkelijk en objectief gemeten worden hoe de verhouding in kracht is van verschillende spiergroepen en kan er gemakkelijk worden ingegrepen wanneer een spier(groep) te zwak blijkt te zijn. Kinesiotape wordt gebruikt om spierspanning te beïnvloeden of een gewricht te ondersteunen of te sturen.

Behandelwijze

Op de eerste afspraak zal de kinesitherapeut een grondig lichamelijk onderzoek doen om te zien welke biomechanische factoren er van invloed zijn op de blessure. Afhankelijk van de bevindingen zullen er (verschillende soorten) manuele handelingen worden verricht. Met een persoonlijk oefenschema wordt er actief gewerkt aan je herstel om je zo snel mogelijk weer klachtenvrij aan het sporten te krijgen.

Bij sportkinesitherapie zal de behandeling bestaan uit een manueel gedeelte op de behandeltafel en een actief gedeelte waarin de kinesist je begeleid met oefentherapie in functie van je blessure. Behandelingen duren een half uur. Afhankelijk van de blessure kan je aansluitend met een persoonlijk oefenschema individueel verder oefenen in de verschillende oefenruimtes van de praktijk. Dit oefenschema wordt voortdurend progressief aangepast in functie van de fase van de revalidatie en de belastbaarheid van het weefsel.

Fieldpower training

Oefentherapie maakt een belangrijk deel uit van sportkinesitherapie. Er wordt zoveel mogelijk gezocht naar sportspecifieke oefeningen. Ook zal de sportkinesist kijken of de blessure niet het gevolg is van andere aanwezige factoren (spierzwakte, mobiliteitstekort, …) en dit tijdens het revalidatietraject ook aanpakken. Oefeningen en behandelingen worden daarom altijd toegepast op de volledige kinetische keten, de keten van spieren en gewrichten waar de geblesseerde structuur deel van uit maakt.

Doorgedreven loop-, sprint- en sprongoefeningen kunnen worden uitgevoerd op het outdoor oefenterrein. Met de FieldPower, een professioneel revalidatiesysteem kan er via weerstands- of assistentietraining worden getraind op kracht en explosiviteit tijdens elke beweging.

Bij kinesitherapie Evergem gebruiken we ook Vliegwiel training als alternatieve krachttraining. Kijk ook eens op de pagina over Vliegwiel Training voor meer informatie.

Behandeldoel bij sportkinesitherapie

Uiteraard is het hoofddoel bij sportkinesitherapie dat je na het behandelingstraject weer zonder problemen en zonder pijn kan sporten. Maar bij Kinesitherapie Evergem willen we graag nog verder gaan. We zullen altijd zoeken naar de (biomechanische) invloeden op de blessure en kijken of het letsel is ontstaan door een disbalans (bv. in kracht of mobiliteit) en dit tijdens het behandeltraject ook aanpakken. Hierdoor zal je uiteindelijk niet alleen hersteld zijn van het letsel maar ben je ook beter beschermd tegen recidiven. Vaak geeft de sportkinesist adviezen en oefeningen mee die je kan implementeren in je normale trainingsschema om aandacht te kunnen blijven besteden aan jouw zwakke plek en je zo herval kan voorkomen. Het zal niet de eerste keer zijn dat een sporter fitter en sterker het behandeltraject uitkomt dan hij daarvoor ooit is geweest!

Sportkinesitherapie met TRX

Wil je een afspraak?

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je een afspraak, of wil je graag nog meer informatie?
Het gemakkelijkste is om even te bellen of een berichtje te sturen via het contactformulier op de website. De contactgegevens vind je op de contact-pagina.